Оваа Политика на приватност ги опишува видовите на лични податоци кои се зачувуваат во Галамино и начинот на кој собраните лични информации се користат.

Оваа политика за приватност се однесува само на веб-страницата Галамино, www.galamino.mk и сите поддомени. Некои од нашите услуги обезбедуваат врски до други веб-страници. Бидејќи не ги контролираме политиките за информации или практиките на овие страници од трети страни, треба да ги разгледате нивните политики за приватност за да дознаете за тоа како ги собираат и користат личните информации.

Со самиот пристап и регистрација како Купувач на веб страната на www.galamino.mk изјавувате дека сте запознаени и сте согласни со содржината на нашата Политика на приватност.

Кои сме ние

Проверете ја URL-то во лентата со адреси на вашиот интернет прелистувач пред да преземете дополнителни активности. Нашата веб-адреса е: https://galamino.mk

Кои податоци ги прибираме и зошто

Прибирање на личните податоци

Собирањето лични податоци се врши во согласност со позитивните правни регулативи на ЕУ.

Ние вршиме собирање на личните податоци само доколку се регистрирате како Купувач на нашата веб страна и ги прибираме само оние информации кои ни се доставени од ваша страна.

Информации кои ги собираме

Информациите што ги собираме може да вклучуваат: Име и презиме, адреса за е-пошта, адреса за испорака на нарачки и телефон за контакт.

Ние не собираме никакви информации од финансиска природа како број на Картичка и/или број на банкарска сметка.

Вашата трансакција ќе биде процесирана преку овластениот портал за наплата со кредитни картички во сопственост на авторизираната банка или PayPal порталот. Порталот ја користи најновата технологија за да ги заштити вашите податоци, со што се овозможува бројот на вашата картичка да се испраќа директно до банката преку безбедна врска.

Користење на личните податоци

Ние ги користиме вашите лични податоци во согласност со РЕГУЛАТИВАТА (ЕУ) 2016/679 НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ И СОВЕТОТ.

Ние ќе ги користиме вашите лични податоци единствено за да ви овозможиме пристап до веб продавниците, за да се исполни и процесира вашата нарачка, за да ве информираме за нови производи и услуги кои ги нудиме и за наши маркетиншки цели.

Ние нема да ги откриваме, продаваме или ставаме на располагање на трети лица вашите лични податоци, освен на надлежните државни органи на начин и обем утврдени со позитивните правни регулативи на Директивата на ЕУ 95/46 / ЕЗ (Општа регулатива за заштита на податоците).

Чување на личните податоци

Вашите личните податоци ќе бидат чувани не подолго од што е потребно за да се исполнат целите поради кои податоците се собрани, по што истите ќе бидат избришани од нашиот систем.

Сигурност на вашиот профил

Вашето корисничко име и лозинка се основната заштита на вашиот профил. Вашето корисничко име и лозинка се единствени и не треба да ги откривате на трети лица. При креирање на Вашата лозинка ви препорачуваме да користите комбинација од броеви, букви и специјални знаци. Доколку Вашата лозинка е компромитирана или се сомневате во злоупотреба ви препорачуваме веднаш да не известите и да извршите промена на лозинката.

Колачиња

Оваа веб страница може да употребува cookies. Cookies се мали датотеки кои се користат за прибирање на информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на Нашата веб страна со што се овозможува побрз пристап. Преку Cookies не се прибираат лични податоци.

Деца

Нашите услуги не се насочени кон лица под 18 години. Ние не собираме лични информации од лица под 18 години. Ако сте родител или старател на такво дете и дознаете дека вашето дете доставило лични информации до нас, Ве молиме контактирајте не веднаш за да преземеме соодветни чекори веднаш да ги отстраниме сите такви информации.

Безбедност

Ги преземаме сите неопходни мерки за да ги заштитиме вашите лични податоци, со што ќе ги минимизираме ризиците од спречување на неовластен пристап и злоупотреба.
ЕУ регулативата за заштита на личните подаци е на сила од 24 мај 2016 година.
Промените во политиката за приватност ќе бидат објавени на веб-страницата www.galamino.mk најмалку 30 дена пред да стапат во употреба.
Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за приватност, ве молиме контактирајте не преку телефонската линија за поддршка или контакт формата.